~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

~


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι - Ελληνικός Πολιτισμός - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.................................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τελευταίες Ειδήσεις

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

World Tourism Day 2013 - οn Friday, September 27,


T
he famous Acropolis Museum in Athens celebrates the World Tourism Day on September 27, 2013 and the European Heritage Days on September 28 and 29, 2013 with a highly interesting programme of Gallery Talks.
The Gallery Talks will be held by Archaeologists – Hosts both in Greek and English and will be about Masterpieces in the Acropolis Museum and Archaic Colours.
On Friday, September 27, the Museum will be open from 8 a.m. to 10 p.m. and admission will be free for all visitors between 7 p.m. and 10 p.m. On this day, the second floor restaurant will remain open as usual until 12 midnight.

On Saturday September 28 and on Sunday September 29, the Museum will be open from 8 a.m. to 8 p.m. and admission will be free for all visitors between 5 p.m. and 8 p.m.
For more info about the Gallery Talks programme:www.theacropolismuseum.gr

27/09/2013 - 29/09/2013
Location: ATTICA ATTICA ATHENS (ATHINA)

Hours - Comments
Dates: 27/09/2013 – 29/09/2013 Place: Athens. Venue: Acropolis Museum, 15, Dionysiou Areopagitou St.

Celebrating World Tourism Day 2012 at the Acropolis Museum (English)
This video features footage from the event held at the Acropolis Museum in Athens, celebrating World Tourism Day September 27, 2012, organised by the Ministry of Tourism, with a live performance by The Orchestra of Colours at the Archaic Gallery room.

http://www.visitgreece.gr

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, 1936, ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη. Ζεϊμπέκικο. Ηχογραφήθηκε το 1936. Είναι βασισμένο σε παραδοσιακή μικρασιάτικη μελωδία πάνω στην οποία έχουν γραφτεί και άλλα τραγούδια όπως π.χ. το επίσης παραδοσιακό "ΤΑ ΟΥΛΑ ΣΟΥ" και του Ιάκωβου Μοντανάρη "ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ". Σύμφωνα με τον Τάσο Σχορέλη (ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, τ. α΄) στα πάλκα της εποχής πριν το 1934 τραγουδιόταν το εξής τετράστιχο, μέρος του οποίου μπήκε στο τραγούδι αυτό : "Το σκότος και η φλακή/θέλουν μεγάλο λακριντί/Στ' Ανάπλι και στην Αίγινα/βρε ισοβίτης έγινα"

MARKOS VAMVAKARIS, ANTILALOUNE OI FILAKES

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μπονάτσος: «Αντί να ψάχνουμε να βρούμε δουλειές, ας φτιάξουμε τις δουλειές»


H Σίλικον Βάλλεϋ, διανύει τη δεύτερη περίοδο ακμής της. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο φθάνουν στη Μέκα των Η/Υ, για να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Χιλιάδες νέες ιδέες επωάζονται μέσα στο οικοσύστημα της Σίλικον Βάλλεϋ, και μετατρέπονται καθημερινά σε εξαιρετικά επικερδείς επιχειρήσεις βασισμένες στην τομή της τεχνολογίας. Αυτό που μετρά εδώ είναι οι ιδέες, η τόλμη, η φαντασία και η διάθεση για νέα επιχειρηματικότητα.

Συνέντευξη με τον Νίκο Μπονάτσο

 
Ο Νίκος Μπονάτσος 28 ετών από την Αθήνα, είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και ήρθε στη Σίλικον Βάλλευ όταν ήταν 22 ετών για να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Stanford ως μεταπτυχιακός φοιτητής με την υποτροφία Fulbright.
 
Όπως ο ίδιος εξηγεί, παρασύρθηκε από το ρεύμα της νέας επιχειρηματικότητας, παίρνοντας ρίσκα και γενναίες αποφάσεις. Κι έτσι, βρέθηκε να κατέχει τη θέση του Διευθυντή της General Catalysts που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδυτικές εταιρείες Venture Capital, γνωστές και ως VC. Η εταιρεία έχει χρηματοδοτήσει νέες εταιρείες όπως είναι η Airbnb και η Κayak, αλλάζοντας τον τρόπο που ταξιδεύουν εκατομμύρια άνθρωποι. Πως λειτουργεί το οικοσύστημα των VC και των start up εταιρειών στη Silicon Valley εξηγεί ο Νίκος Μπονάτσος.
 
«Οι VC εταιρείες θέλουν να επενδύσουν σε εταιρείες που θέλουν να μεγαλώσουν τρομερά γρήγορα» επισημαίνει ο Μπονάτσος. «Ουσιαστικά διαχειρίζονται χρήματα άλλων. Συνήθως είναι συνταξιοδοτικά ταμεία τα οποία είναι υποχρεωμένα σύμφωνα με το νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες να επενδύουν ένα μικρό κομμάτι των χρημάτων τους σε VC εταιρείες ή από ταμεία Πανεπιστημίων και άλλων ιδρυμάτων. Μία VC παίρνει χρήματα για δέκα χρόνια. Τα πρώτα 3-5 χρόνια η VC θα επενδύσει σε εταιρείες, τα επόμενα δύο χρόνια η VC βοηθάει τις εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει να μεγαλώσουν και τα τελευταία 3 χρόνια η VC προσπαθεί να πουλήσει όλες τις μετοχές της εταιρείας».
 
Όπως τονίζει σύμφωνα με τη νομοθεσία στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν ποινικές διώξεις για χρήματα χάθηκαν από επενδύσεις τολμηρού κεφάλαιο,
 
Ο Νίκος Μπονάτσος ασχολείται με τα πρώτα βήματα μίας εταιρείας. Καθοδηγεί μια εταιρεία στα πρώτα στάδια της και την χρηματοδοτεί με ποσά από 20 χιλιάδες ως 10 εκατομμύρια δολάρια.  Όπως ο ίδιος εξηγεί στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο περιθώριο για τη δημιουργία startup επιχειρήσεων τεχνολογίας αλλά και για την εφαρμογή αυτού το μοντέλου σε άλλους τομείς.
 
«Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν φτιαχτεί 3-4 ταμεία τα οποία πήραν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων από το πρόγραμμα Jeremy και από εύπορους Έλληνες, ώστε να επενδύσουν σε startups”, εξηγεί. «Tα ταμεία έχουν στη διάθεση τους 50 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πρέπει να επενδυθούν μέσα σε 3 χρόνια σε startups οι οποίες έχουν έδρα στην Ελλάδα.
 
Αν μπορείς να μπορείς να επενδύσεις σε κάποιον που έχει να καταφέρει να δημιουργήσει ένα μεγάλο “Brand” στο ελαιόλαδο, στο κρασί, στα ελληνικά ρούχα, ή κοσμήματα, θα μπορούσε να εφαρμοστεί το ίδιο μοντέλο. Αντί να ψάχνουμε να βρούμε δουλειές, ας φτιάξουμε τις δουλειές. Αν έχουμε γη ας την εκμεταλλευτούμε σωστά. Αν έχουμε γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορούμε να εστιάσουμε στην κατασκευή προγράμματος που θα επιλύει κάποιο χρόνιο πρόγραμμα. Στην Ελλάδα πρέπει να εστιάσουμε στην παραγωγή και όχι στις υπηρεσίες».
 
Για τον Νίκο Μπονάτσο, οι ιδέες που επιτυγχάνουν, είναι συνήθως οι πιο απλές.

_________________

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μάνος Μανιαδάκης: Ο Έλληνας καλλιεργητής που διέψευσε τους Καναδούς


Μάνος Μανιαδάκης:

Το τέχνασμα του Δούρειου Ίππου στην άλωση της Τροίας, τον δίδαξε από παιδί ότι πάντα υπάρχει μία εναλλακτική λύση απέναντι σε κάθε πρόβλημα που φαίνεται άλυτο σύμφωνα με την πεπατημένη. Αρκεί να φανείς κι εσύ πολυμήχανος.

Έχοντας δοκιμάσει πολλά επαγγέλματα, από οδηγός σε αγώνες ράλι μέχρι και οικοδομές, ο Έλληνας ομογενής Μάνος Μανιαδάκης, κάτοικος Καναδά, στράφηκε τη δεκαετία του '90 στην αγροτική καλλιέργεια, ανακαλύπτοντας στη γεωργία εκείνο που του έχει λείψει περισσότερο από την Κρήτη, τον τόπο που μεγάλωσε: την επαφή με τη φύση. 


«Γεννήθηκα στο Μόντρεαλ αλλά με έστειλαν στην Κρήτη από τριών μηνών μωρό, όπου με μεγάλωσε η οικογένεια του αδερφού του παππού μου. Έχω πολύ έντονες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια στην Κρήτη και τις περιπέτειές μου στη φύση. Θυμάμαι να καρφώνω τα χέλια στα ρυάκια με το πηρούνι, να κυνηγάω πουλιά με τη σφεντόνα, να πατάω τα σταφύλια με τα πόδια και να γεύομαι φρέσκα σύκα και πορτοκάλια. Μέχρι και μπανανιά είχα φυτέψει», θυμάται σήμερα ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας και οινοπαραγωγός. Τα χρόνια στην Κρήτη έμειναν ανεξίτηλα στην παιδική ψυχή, ενώ η επιστροφή στον Καναδά, όταν ήρθε ο καιρός να πάει στο σχολείο, υπήρξε δυσάρεστο σοκ για τον μικρό Μάνο. «Δεν το ξεπέρασα ποτέ. Με έβαλαν σε ένα αεροπλάνο στην Κρήτη, και προσγειώθηκα σε ένα χιονισμένο τοπίο με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να παλεύουν να διώξουν τον χιονιά»
Αυτό το χιονισμένο τοπίο επρόκειτο να αποδειχθεί όμως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Μάνο Μανιαδάκη. Το πεδίο του θριάμβου του, πολλά χρόνια μετά. Θριάμβου όχι μόνο προσωπικού, αλλά και θριάμβου της διάνοιας και πρόνοιας τη φύσης απέναντι στα χημικά που η συνήθης αγροτική πρακτική καθιέρωσε ως εύκολη λύση. 
«Τα χημικά που χρησιμοποιούσα στην καλλιέργεια των μήλων εδώ στον Καναδά είχαν αρχίσει να βλάπτουν την υγεία μου. Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω να τα καλλιεργήσω οργανικά. Όλοι οι ειδικοί και οι γεωπόνοι μου έλεγαν ότι αυτό ήταν αδύνατο, γιατί η πολλή βροχή στο Κεμπέκ δημιουργούσε συνθήκες ιδανικές για να αναπτυχθούν παράσιτα που κατέστρεφαν τις μηλιές και τους καρπούς», λέει στη «Φωνή της Ελλάδας» ο κ. Μανιαδάκης. «Εγώ όμως το αντιμετώπισα σαν πρόκληση. Έκανα έρευνες και δοκιμές, και κατάφερα όχι μόνο να εξοντώσω οργανικά τα συγκεκριμένα παράσιτα, αλλά και να τα καταπολεμήσω καλύτερα από ό,τι τα καταπολεμούν με τα χημικά»

Η' ΤΑΝ Η' ΕΠΙ ΤΑΣ

«Η ελληνική μου καταγωγή ήταν αυτή που με δίδαξε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να κάνεις αυτό που θες, όπως οι αρχαίοι Έλληνες κατάφεραν να μπουν στην Τροία με τον Δούρειο Ίππο»

Οι ειδικοί στις αρμόδιες υπηρεσίες τροφίμων του Καναδά έμειναν άφωνοι μπροστά στο επίτευγμα του Κρητικού, που ήρθε να τούς αποδείξει ότι η οργανική καλλιέργεια των μήλων δεν είναι αδύνατη, όπως πίστευαν. Τα τοπικά ΜΜΕ ενθουσιάστηκαν κι αυτά με την είδηση. Το 2002, ο Μάνος Μανιαδάκης πήρε επίσημα τη σφραγίδα από την Αγροτική Υπηρεσία του Κεμπέκ ότι τα μήλα του είναι απολύτως βιολογικά. Αν και τα διέθεσε αμέσως στην αγορά, δεν έπαψε να σκέφτεται πώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει την πρωτοποριακή βιολογική παραγωγή του ακόμα καλύτερα.
«Αποφάσισα να παράγω μηλίτη, κρασί από μήλα, και μάλιστα παγωμένο. Υπήρχαν κι άλλοι παραγωγοί παγωμένου μηλίτη, κανένας όμως δεν καλλιεργούσε τα μήλα βιολογικά. Ανέλαβα και πάλι λοιπόν την πρόκληση να παράγω τον πρώτο πιστοποιημένο βιολογικό παγωμένο μηλίτη. Τον ονόμασα Έρωτα, γιατί έχει γλυκιά γεύση και ταιριάζει τέλεια με τη σοκολάτα. Είναι ένα σπουδαίο φυσικό αφροδισιακό»

Ο «Έρως» εγκαινιάστηκε το 2009. Δεν περιέχει καθόλου ζωικά παράγωγα ούτε κάποιο από τα 60 χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην παγκόσμια οινοποιία. Τα μήλα μένουν να παγώσουν επάνω στα δέντρα και συλλέγονται τον Δεκέμβρη. Πολτοποιούνται παγωμένα στους -10 c και ο πολτός αφήνεται να ζυμωθεί στους δικούς του χυμούς για 12-16 μήνες σε χαμηλές θερμοκρασίες, μία παγκόσμια πρωτοπορία στο είδος αυτό. Στη συνέχεια, αφού έχει απορροφήσει όλο το άρωμα, μένει για άλλον ένα χρόνο μέχρι να δώσει το τελικό προϊόν, χωρίς άλλες προσθήκες. Είναι το μόνο κρασί από τη Βόρεια Αμερική που συμπεριλαμβάνεται στην περίφημη λίστα "La Renaissance des Appellations", του επίσης πρωτοπόρου Γάλλου οινοπαραγωγού και υπέρμαχου της βιολογικής οινοποιίας, Nicolas Joly.

«Έχουμε ξεκινήσει εξαγωγές στην Ελβετία, και θέλουμε να εισχωρήσουμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Θα είναι δύσκολο, γιατί αυτό το είδος κρασιού από παγωμένα μήλα είναι παντελώς άγνωστο, οπότε έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε. Αλλά, όπως έλεγαν οι Σπαρτιάτες, ή ταν ή επί τας», κλείνει την κουβέντα μας ο Μάνος Μανιαδάκης, αντλώντας διαρκώς πείσμα κι αποφασιστικότητα από την ελληνική σοφία και κληρονομιά.---www.vergerbiologique.com
www.facebook.com/pages/Eros-certified-organic-apple-icewine/284356094930165

Arcadia News: Ομογενής δωρίζει στο νοσοκομείο τής Τρίπολης ενα σ...

Arcadia News: Ομογενής δωρίζει στο νοσοκομείο τής Τρίπολης ενα σ...: Μέσα στον κυκεώνα των σκανδάλων και τον ορυμαγδό των  καταγγελιών ανάμεσα σε κόμματα και απλούς πολίτες ,για πράγματα που πολλές φορές δε ...


Το 2011 ο σύζυγος της απεβίωσε και εκείνη θέλοντας να κάνει κάτι στη μνήμη του άνδρα της αποφάσισε να κάνει μια δωρεά στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης, σε συνεννόηση με τον γιατρό του νοσοκομείου κ. Χρυσό, ένα τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα στεφανιογραφίας, για να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από αυτή την ασθένεια στην Τρίπολη και τις γύρω περιοχές καθώς δεν υπάρχει τέτοιο στην Πελοπόννησο.

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ - M.ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣΣτίχοι: Μίνωας Μάτσας
Μουσική: Σπύρος Περιστέρης
Πρώτη εκτέλεση: Απόστολος Χατζηχρήστος, Σμυρνιωτάκι & Μάρκος Βαμβακάρης, Φράγκος & Γιάννης Σταμούλης, Μπιρ-αλλάχ ( Τερτσέτο )
Άλλες ερμηνείες: Σωτηρία Μπέλλου || Χαρούλα Αλεξίου || Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ξύπνα, μικρό μου, κι άκουσε
κάποιο μινόρε της αυγής,
για σένανε είναι γραμμένο
από το κλάμα κάποιας ψυχής.

Το παραθύρι σου άνοιξε
ρίξε μου μια γλυκιά ματιά
Κι ας σβήσω πια τότε, μικρό μου
μπροστά στο σπίτι σου σε μια γωνιά.