Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός...................................................................................... - "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει. Γ. Σεφέρης

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Δημάδης κατά πάντων: Με απέλυσαν από τον Alpha για λόγους εκδίκησης

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης ανήρτησε ένα κείμενο στο οποίο αναλύει τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.Αναλυτικά γράφει:
Σήμερα μου κοινοποιήθηκε ηλεκτρονικά η απόλυσή μου από τον διευθυντή ειδήσεων του Άλφα, κ. Βασίλη Παπαδρόσο. O διευθυντής ειδήσεων του Άλφα με απολύει για λόγους εκδίκησης επειδή μεταξύ άλλων τον κάλεσα να πει ενώπιον των δεκάδων δημοσιογράφων και τεχνικών του ALPHA την αλήθεια για το αν ή όχι εκτός από διευθυντής ειδήσεων τελεί και διορισμένος υπάλληλος στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνία της κυβέρνησης.
Να δώσει δηλαδή εξηγήσεις και για το αν εκτός από τον ρόλο του ως ελεγκτής της κυβερνητικής εξουσίας είναι ή όχι ταυτοχρόνως και ορτινάτζα της κυβερνητικής προπαγάνδας και ειδικότερα του εκάστοτε Υπουργού Επικρατείας που εποπτεύει την λειτουργία των ΜΜΕ στην χώρα. Ο κ. Παπαδρόσος και ο ALPHA προτίμησαν όλο αυτό το διάστημα να μην ερευνήσουν την αλήθεια των στοιχείων που κατέθεσα για πολλαπλά θέματα, αλλά να με απολύσουν.
Σε μία χώρα που ο εκάστοτε κ. Παππάς δίνει γενικότερα εντολές για το ποιοι δημοσιογράφοι θα προσληφθούν και ποιοι θα απολυθούν, θέλω να συγχαρώ τον συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου για το κατόρθωμά του αν ισχύουν οι πληροφορίες, ότι την ώρα που έριχνε δάκρυα για το κλείσιμο του ΜΕΓΚΑ, την ίδια ώρα επιδίωκε την πρόσληψή του στον ALPHA στην θέση μου μετά την δική μου απόλυση.
Ως νέος, ελπίζω όταν φθάσω στην ηλικία του να μην βρεθώ ποτέ στην δυσχερή ανάγκη να υποκύψω σε αναξιοπρεπείς συμπεριφορές.
Η απόλυσή μου παρότι εκδικητική και καταχρηστική είναι παράσημο για τις αξίες και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύω ως νέος Έλληνας και δημοσιογράφος στις ΗΠΑ.
Είναι γνωστό ότι το 2012 παραιτήθηκα ως ανταποκριτής από τον ΣΚΑΪ όταν ο διευθυντής του τότε γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Μουρούτης με εντολή του λογόκρινε την είδηση του ρεπορτάζ μου, επειδή ήταν και πάλι ενάντια στην τότε κυβερνητική προπαγάνδα.
Ως Έλληνας ανταποκριτής στο εξωτερικό υπερασπίστηκα πάντα με δημοσιογραφική υπευθυνότητα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μου και του ελληνικού λαού είτε όταν μετέδιδα την αληθινή είδηση για την διγλωσσία του ΔΝΤ είτε όταν ζήτησα από τον εκπρόσωπο του State Department απαντώντας σε ερώτησή μου να μην κάνει χρήση του μη αναγνωρισμένου από την χώρα μου όρου “Μακεδονία”.
Δηλώνω ότι το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον ως επαγγελματίας από τις ΗΠΑ για όσο διάστημα την Ελλάδα θα εξακολουθούν να την λυμαίνονται οι φαύλοι μίας Δημοκρατίας υπό κατοχή, ενός πολιτικού συστήματος παρηκασμένου, και μίας δημοσιογραφίας εκβιαζόμενης και χειραγωγούμενης.

Θάνος Δημάδης 

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Κ. Γαβρόγλου: Η ιστορία της γλώσσας μας είναι εργαλείο για την προάσπιση του πλουραλισμού

Ελλάδα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αντικείμενο την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας συνεδρίασε σήμερα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, στη Βουλή. «Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε στο να προχωρήσουμε σε μία επί της ουσίας χάραξη πολιτικής», είπε, μιλώντας στην Επιτροπή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και τόνισε ότι στη βάση του, το αίτημα της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να έχει ως περιεχόμενο, πέραν του θέματος της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας, και την προάσπιση του γλωσσικού πλουραλισμού διεθνώς. 
«Με την καθιέρωση μιας τέτοιας ημέρας, πέφτει στην πλάτη μας η υπεράσπιση του πλουραλισμού των γλωσσών. Σήμερα είναι ορατός ο κίνδυνος αμερικανο-αγγλοποίησης των γλωσσών και της κουλτούρας. Καλό είναι λοιπόν να υπερτονίσουμε τον πλουραλισμό των γλωσσών, των πολιτισμών, την ιδιαιτερότητα των κοινωνικών ομάδων και των χωρών», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου. «Αντί για μήνυμα ομογενοποίησης, ας είναι ταυτόχρονα και μήνυμα πλουραλισμού. Η ιστορία της γλώσσας μας, είναι εργαλείο για την προάσπιση του πλουραλισμού» συμπλήρωσε.
 
Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός επεσήμανε ότι παράλληλα με την προώθηση τέτοιων διαδικασιών, «θα πρέπει να δούμε σοβαρά το ζήτημα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη διασπορά».
 
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ανέφερε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί από όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διεργασίες καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της καθιέρωσης της Ημέρας - μιας απόφασης που αρχικά είχε παρθεί το 2014 από τη Βουλή, τη στιγμή που «σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, οι μετανάστες πια είναι 4ης και 5ης γενιάς και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας υποχωρεί».
 
«Ιδιαίτερο θέμα» χαρακτήρισε τη διαδικασία καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Μπαμπινιώτης εξέφρασε την άποψη, ότι οι προσπάθειες από πλευράς ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να κινηθούν σε τρεις τομείς: Στον πολιτισμικό, τον ιστορικό και τον παιδευτικό. «Πρέπει να συνδέσουμε την ευρωπαϊκή γλώσσα με την ελληνική», ανέφερε ο κ. Μπαμπινιώτης, «ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, άλλωστε, ξεκινάει από τα ελληνικά κείμενα. Εξάλλου, η πολιτισμική καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας, της έχει δώσει τον χαρακτήρα της οικουμενικής γλώσσας».

___________

Περί ''τουριστών'' και μη διπλωματών της Ελλάδας, στις ΗΠΑ

 Απόψεις // Διαπιστώσεις 

Οι διπλωμάτες μας, αδυνατούν να ασχοληθούν με κάτι σοβαρό για την προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Εκεί ''χάνονται'', επειδή λειτουργούν με την απαίσια ελλαδοκεντρική νοοτροπία του δημόσιου υπάλληλου. Γι' αυτό και ΔΕΝ ασχολούνται, περιοριζόμενοι στο να συναγελάζονται με ''μόνιμους προεδροπαράγοντες'' διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, σε χορούς και πανηγύρια. Ακόμα και οι εκδηλώσεις ή οι τελετές που οργανώνουν, οι διπλωμάτες, στην καλύτερη περίπτωση, αγγίζουν την μετριότητα.
Σε μνημονιακούς καιρούς, θα έπρεπε, λογικά, η διπλωματική εκπροσώπηση της Ελλάδας, ειδικά στην Αμερική, να ήταν πάνω από το μέτριο. Δυστυχώς, εξακολουθεί να παραμένει κάτω του μέτριου, με τους ''εκλεκτούς'' και ''ημέτερους'' πολιτικών και κυβερνήσεων.


......................
www.kalami.us    |   www.kalami.news